Huishoudelijk reglement  Routebeschrijving 

 

                          

homebalk

Ergotherapie Dieren e.o.

Ergotherapie richt zich vooral op problemen die u ondervindt bij het uitvoeren van dagelijkse activiteiten. Door oefeningen, anders leren handelen, adviezen over eventuele aanpassing van de omgeving en het gebruik van hulpmiddelen wordt toegewerkt naar een zo groot mogelijke zelfstandigheid en veiligheid op het gebied van zelfzorg, huishouden, wonen, communicatie, verplaatsen, vervoer, werk, school en/ of vrijetijdsbesteding. De Praktijk voor Ergotherapie Dieren e.o. is een praktijk voor volwassenen. De behandeling kan plaatsvinden bij u thuis, in een van onze praktijkruimtes of op uw werk.

Nieuwe aanmeldingen

Verwijzing

Met een verwijzing van de huisarts, bedrijfsarts of specialist kunt u bij ons terecht. U kunt, als u een verwijzing heeft, zelf contact met ons opnemen voor het maken van een afspraak. De arts kan de verwijzing ook opsturen of faxen (0847 111 624). Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.

Directe Toegankelijkheid Ergotherapie (DTE)

De meeste zorgverzekeraars hebben Directe Toegankelijkheid Ergotherapie (DTE) in het contract opgenomen. Dit houdt in dat u zonder verwijzing bij ons een afspraak kunt maken. Tijdens de eerste afspraak doen wij een screening om te beoordelen of er een indicatie voor ergotherapie is en of er niet alsnog een verwijzing noodzakelijk is. Na de screening volgt een rapportage naar de huisarts.

Tijdens de eerste afspraak moeten wij uw verzekeringsgegevens controleren. Daarvoor hebben wij uw verzekeringspasje en uw identiteitsbewijs nodig.

Therapiemogelijkheden

Wij hebben veel ervaring met het behandelen van cliënten met dementie, COPD, CVA, Parkinson en reuma. Deze ervaring hebben we opgedaan binnen de revalidatie en in de ouderenzorg. Samenwerking vindt onder andere plaats met fysiotherapie, logopedie en thuiszorg.

Kwaliteit

De ergotherapeuten die in de praktijk werkzaam zijn staan geregistreerd in het Kwaliteitsregister Paramedici en zijn lid van Ergotherapie Nederland.

Netwerken

Wij zijn aangesloten bij de vereniging Vrijgevestigde Ergotherapeuten Gelderland, ParkinsonNet, MS Zorg Nederland en Ouderenzorg Dieren e.o.

Zorgverzekering

Ergotherapie zit voor 10 uur in de basisverzekering. Sommige zorgverzekeraars hebben in de aanvullende pakketten extra uren ergotherapie opgenomen. Wij declareren rechtstreeks bij uw zorgverzekeraar. Omdat ergotherapie in de basisverzekering zit, valt ergotherapie onder het jaarlijks verplichte eigen risico. Heeft u het verplichte eigen risico betaald dan hoeft u geen eigen bijdrage te betalen. Heeft u meer uren ergotherapie nodig dan in uw verzekering is opgenomen ontvangt u van ons een rekening.

Ergotherapeuten spreekuur

Momenteel houden we geen spreekuur. Loop gerust binnen met algemene vragen of om te overleggen of de ergotherapeut iets voor u kunt betekenen.

Ons Team

AstridLeanneAmber

Astrid Rothuis, Leanne van den Bogaard-Tijsen en Amber Rooseboom