Huishoudelijk reglement  Routebeschrijving 

 

                          

homebalk

Podozorg Dieren

De podotherapeut of registerpodoloog behandelt klachten die voortkomen uit het afwijkend functioneren van de voeten of het looppatroon. Onze voornaamste taak is het oplossen van voetproblemen of het voorkomen daarvan. Dankzij de mogelijkheid van een echosysteem, kan vaker uitspraak gedaan worden over de oorzaak van uw voet- en enkelklachten. Een heldere diagnose kan gesteld worden, waarna een passend therapieplan geformuleerd wordt. Ook kunt u bij ons terecht voor schoen aanpassingen, orthopedische schoenen (laten) aanmeten of therapie ondersteunen met taping- of vilttechnieken, siliconeortheses of -protheses. Daarnaast is het mogelijk om een afspraak te maken voor een diagnostisch consult of een second opinion.

Samenwerking

Podozorg Dieren werkt regelmatig samen met de fysiotherapeut en ook er zijn korte lijnen met de andere therapeuten in het Paramedisch Centrum. Ook participeert Podozorg Dieren binnen het Hielpijncentrum. (Zie www.hielpijncentrum.nl) Het doel van het Hielpijncentrum is om een efficiënte en effectieve behandeling van recente of langdurige hielklachten te geven. Het is een samenwerkingsverband tussen podotherapeut/registerpodoloog en orthopedisch chirurg, sportarts, anesthesioloog, orthopedisch instrumentmaker, orthopedisch schoentechnicus en de fysiotherapeut. Verder neemt Podozorg Dieren deel in de diabetes ketenzorg, waarin contracten zijn afgesloten met medisch pedicures. Door deze multidisciplinaire benadering kan de patiënt vaak sneller en beter geholpen worden. Zie hiervoor: Publicatie in  De “Medische voet”, vakblad voor de voetgerelateerde branches.

Nieuwe aanmeldingen

U kunt zich telefonisch, per e-mail of via de website aanmelden bij onze praktijk.

Verwijzing/Directe Toegankelijkheid

Podozorg is vrij toegankelijk. Dit betekend dat u zelf een afspraak kunt maken bij Podozorg Dieren. Voor een aantal specialistische behandelingen/ erstrekkingen kunt u echter alleen via de huisarts of specialist bij ons een afspraak maken. Neem contact met ons op of u daadwerkelijk een verwijsbrief nodig heeft.

Therapiemogelijkheden

  • Algemene podotherapie/Podologie
  • Podotherapeutische en orthopedisch-schoentechnische zorg
  • Reumatherapie
  • Degeneratieve therapie
  • Diabetes therapie
  • Fysiologische therapie
  • Post-trauma therapie
  • Neurologische therapie

Kwaliteit

Podozorg Dieren is aangesloten bij de Nederlandse Vereninging voor Podotherapeuten (NVvP), het Landelijk Overkoepelend Orgaan voor de Podologie (LOOP), de Nederlandse reumavereniging (NVR), de Netherlands Rheumatoid Arthritis Surgical Society (Nerass) en de Nederlandse Vereniging Medische Beeldvorming en Radiotherapie (NVMBR). Tevens hebben we een samenwerkingsverband met Hoevers orthopedie, lid van de Vereniging van Orthopedisch Schoentechnici en de Nederlandse Vereniging Van Orthopaedisten en Bandagisten in Nederland (NVOS-Orthobanda).

Zorgverzekering

We kunnen zorg leveren betaald vanuit de basiszorg en ook betaald vanuit de aanvullende zorgverzekeringen. Neem contact op om te informeren naar de mogelijkheden!

Ons Team

Manuel